AKTUALITY
Sjíždění Ohře 2012 2012-06-24 20:04:06

Sjíždění Ohře je pravidelná akce spolku Říp, kterou pořádáme letos již počtvrté.

Děti i rodiče začínají vždy u mostu v Křesíně/ Levousích/ a první den dojedou na konec obce Dubany. Tam jsme se i letos utábořili, rozdělali oheň, na ohni opekli uzeninu a po prodebatování všeho možného jsme ve stanech pak plánovali další den. 

Dubany

Na obrázku krásný pohled na Hazmburk z Duban.

V sobotu ráno jsme uklidili tábořiště a odjeli směr Libochovice. Zámek jsme shlédli z vodní hladiny a pokračovali jsme směr Budyně nad Ohří a Písty. Cestou jsme ještě viděli volavky a další vodní ptáky. Asi 3 kg kapra ve vezírku rybáře a nepřeberně hmyzu. Přenesli jsme jez za Libochovicemi a pokračovali pod mostem v Radovesicích šikmou peřejí v Žabovřeskách n. O. přímou cestou do Budyně nad Ohří. Budyně nám nabídla rytířské slavnosti, které se dětem líbily a po obědě v restauraci U mlýna jsme pokračovali lužním lesem do Píst. Zde proběhla členská schůze spolku a poslední vodáci se ráno probudili znovu do slunečného dne.

 

Písty

Na obrázku odpočíváme v kempu v Pístech.

V neděli se poslední hrstka odolných vodáků dokázala splavit k jezu v Doksanech a tím jsme završili plánovanou trasu výletu. V lesích u Hostenic se natáčel film Osada Havranů a my jsme byli rádi, že nám předkové vybrali k životu právě krajinu pod Řípem mezi Ohří, Labem a Vltavou.

Doksany

Na obrázku spolek Říp v Doksanech.

Za rok dětem ukážeme peřejnatou Ohři nad hradem Loket. Ahoj.

 

Autor: MUDr. Ondřej Krajník

Kamera - HORA ŘÍP

POČASÍ NA PODŘIPSKU

TEPLOTA

SRÁŽKY

Alpská restaurace - přijďte ochutnat naše speciality     Stavebniny Straškov - Stavte s námi     Vaněk plus s.r.o. - Uhelné sklady     Agrotip - Ing. Blažek - Zemědělská technika     Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem     Lobkowicz Evets     www.mlekozvrazkova.cz - informace o mléčném automatu ve Vražkové a Škodově statku     e-vany - kvalitní česká vana přímo od výrobce     Ginkozahrady     Petr Benetka - nejen umělecký kovář a zámečník     Duoton     MojePodřipsko.cz